think, switch, rethinking

Hangfelvételek konvertálása

az ABSONIC-ban készített felvételek más fájlformátumokba oda-vissza átkonvertálhatók illetve olyan egyéb fájl formátumokba, amit a feldolgozó számítógépre telepített beszédjel átalakítók (codec-ek) lehetővé tesznek (pl.: OGG, WMA, MPEG4, PCM, AAC, stb.).

  • AB2 (saját, tömörített formátum) – előnyeként említhető a nagyfokú tömörítés, egyedi formátum miatti manipulálás megnehezítése. Hátránya viszont, hogy lejátszása csak az ABSONIC v2 szoftverrel vagy ABSONIC v2 lejátszóval lehetséges. Jogossághoz kötötten a felvétel más formátumokba is konvertálható. Erős titkosítással is használható formátum.
  •  ACR – AB2 formátum titkosított változata. Csak azon a számítógépen lévő ABSONIC v2-vel játszható le, amelyen a hangfelvétel készült. Nem titkosított kazettába való máslása esetén a titkosítás elvész.
  • ABS (saját, tömörített formátum) – előnye a nagyfokú tömörítés, egyedi formátum miatt a manipulálás megnehezítése. Hátránya, hogy csak lejátszható az ABSONIC v2 szoftverrel vagy ABSONIC v2 lejátszóval. Az ABSONIC v2 szoftver felvétel rögzítéséhez már nem támogatja ezt a formátumot.
  • WAV – előnye a nagyfokú elterjedtség, bármilyen szoftverrel vagy MP3 lejátszóval meghallgatható. Hátránya a viszonylagos nagy fájlméret (nincs tömörítés) és könnyű manipulálhatóság. Erős titkosítással is használható formátum.
  • WCR – WAV formátum titkosított változata. Csak azon a számítógépen lévő ABSONIC v2-vel játszható le, amelyen a hangfelvétel készült. Nem titkosított kazettába való máslása esetén a titkosítás elvész.
  • MP3 – előnye a nagyfokú tömörítés és elterjedtség, szoftvertámogatás, hátránya viszont a bonyolult matematikai algoritmusokra való támaszkodás (nagyobb erőforrás igény felvételezés esetén), sérülékenység és manipulálhatóság. Csak egy csatornás, kézi indítású felvételkészítés esetén használható. Erős titkosítással NEM használható formátum.
  • MCR – MP3 formátum titkosított változata. Csak azon a számítógépen lévő ABSONIC v2-vel játszható le, amelyen a hangfelvétel készült. Nem titkosított kazettába való máslása esetén a titkosítás elvész.
  • Az operációs rendszer multimédiás rendszerén keresztül, a rendszerben telepített audió formátumok (OGG, WMA, ASF, stb.) használhatók konvertálásra.

ABSONIC-ICT.EU
Görgess a tetejére