Mikor szükséges, illetve mikor ajánlott a hangrögzítés?

Személyes megbeszélések, tárgyalások, értekezletek, előadások stb. hangrögzítése

Tárgyalások, megbeszélések, értekezletek hangrögzítése

office, meeting

Cégek, önkormányzatok, intézmények, oktatási intézmények dolgozói gyakran tartanak csoportos megbeszéléseket, melyen az adott intézmény egy-egy projektjét vagy a következő időszak tennivalóit, munkáit, eseményeit egyeztetik.

Ezeken a megbeszéléseken nagyon fontos a hangrögzítés, mert szükség lehet mindenki számára egy emlékeztetőre, jegyzőkönyvre, melyet beszédfelismeréssel célszerű elkészíteni, ha igény van rá.

Az ABSONIC rendszerrel a hangrögzítés kiváló minőségben készíthető el az automatikus felvételi szint szabályozásnak, zajszűrésnek (ami az érthetőséget növeli, viszont beszédfelismeréshez nem ajánlott a használata) és a webáruházunkban kínált, megbeszélésekhez optimalizált mikrofonnak köszönhetően.

Emellett professzionális diktafon is elérhető webáruházunkban, melyek szintén a lehető legjobb minőségű hangfelvétel készítését teszi lehetővé, amikor számítógéptől távol készül a felvétel, amit utólag a számítógép ABSONIC szoftverébe be lehet tölteni, az egységes és integrált beszédkezelés érdekében.

Előadások hangrögzítése

event, dialogue, lecture

Előadások, konferenciák, egyetemi előadások, képzések rögzítése későbbi feldolgozási, elemzési, oktatási, továbbítási és beszédfelismerés utáni, leírási céllal. Ez speciális stúdió minőségű (WiFi-n keresztül vezérelhető) diktafonnal is megtehető, melyek felvételei később átmásolhatók a számítógépre és feldolgozhatók az ABSONIC szoftverrel.

Ügyfélszolgálati irodák és pénztárak hangrögzítése

write, plan, desk

Bankok, ügyfélszolgálatok és panaszirodák esetén törvényi kötelezettség vagy minőségbiztosítás illetve oktatás céljából szükséges beszédfelvételt készíteni az ügyféllel történt személyes kommunikációról. Minden ilyen esetben speciális, kiváló minőségű mikrofonokra van szükség a két fél beszédének rögzítéséhez. Amennyiben speciális célból szeretne hangrögzítő rendszert, kérjen árajánlatot!

Kihallgatások, meghallgatások mikrofonos hangrögzítése

vallomások, khallgatások hangrögzítése

A tanúvallomásokat, kihallgatásokat bizonyos esetekben kötelező rögzíteni, de azon esetekben is könnyebb a vallomás leiratát elkészíteni, ha nem kötelező, de készül hangfelvétel. Ezen helyeken használhatók az álalunk kínált professzionális diktafonok is, melyek egyszerűen kezelhetők és a beszédfelvételek később feldolgozhatók a számítógépen futó ABSONIC szoftverben.

Bírósági és más hivatalos tárgyalások hangrögzítése

bírósági tárgyaláshoz hangrögzítés

A bírósági tárgyalások esetén a jegyzőkönyvezők munkája könnyíthető hangrögzítéssel és beszédfelismerő használatával, hiszen nem szükséges a jegyzőkönyvezőnek végighallgatni a teljes tárgyalást, mert megkapja a teljes hangfelvételt és a beszédfelismerés után csak hibákat javít. Bírósági mikrofonos beszédrögzítő rendszerre kérjen árajánlatot!

Beszédrögzítés tanuláshoz, kiemelten nyelvtanuláshoz

nyelvtanulás hangfelvételekkel
 • Előadás tartásának felkészüléséhez egyszerű megoldás, ha próbaként felvesszük az előadásunkat otthon, majd visszahallgatjuk, hogy nyelvtani, retorikai szempontból megfelelő volt-e.
 • Nyelvtanulás esetén azért hasznos a beszédrögzítés, mert visszahallgathatjuk a kiejtésünket, összeszámolhatjuk, mennyi nyelvtani hibát ejtünk stb.

Automata, hangjelre induló hangfelvételezés

hangfelvételezés vagyonvédelmi céllal

Munkaidő után, vagyon/adat/információvédelmi céllal beállítható adott iroda, raktár, védett helyiségekben automata hangrögzítése, mely mindent rögzít, ami elér egy beállítható hangküszöböt, és amíg ez a hangszint fennáll

Telekommunikációs eszközön folytatott beszélgetések hangrögzítése

Skype, Viber, Messenger, Google Meets, Zoom stb. beszélgetések manuális hangrögzítése

notebook

Az internetes kommunikáció egyre nagyobb értéket képvisel a különféle tárgyalások, magánbeszélések és oktatás területén, az elhangzó beszéd hangrögzítése viszont nem megoldott a legtöbb esetben. Az ABSONIC-kal a hívás indításakor vagy fogadásakor lehetőségünk van kézzel indítva rögzíteni minden beszélő hangját, amely beszédfelismeréssel jegyzetek és emlékeztetők alapját biztosítják, valamint közel valós idejű feliratozással és fordítással hallássérültek is részt vehetnek egy ilyen programon.

Skype, Viber, Messenger, Telegram számítógépes, Windows-os alkalmazásának automatikus hangrögzítése

Hangrögíztés ügyfélszolgálaton
 • Ügyfélszolgálatok esetében, ahol Skype vagy Viber telefonszámot hívhatnak az ügyfelek, mert ekkor törvényi kötelezettség van a telefonos hangrögzítésre, amit automata felvételezéssel lehet csak garantálni
 • Terméktámogatás és telefonos ügyfélszolgálat minőségbiztosítása
 • Magánbeszélgetések

Telefonbeszélgetések hangrögzítése

telefonbeszélgetések hangrögzítése

Az ABSONIC rendszer maximum 64 csatornán egyidejű analóg-, ISDN S0-, VoIP SIP- és műholdas (Inmarsat, Iridium és Thuraya terminál adapterek) telefonvonalak automatikus hangrögzítését teszi lehetővé. Analóg telefonvonalak esetében lehetőség van a hangrögzítés tényére figyelmeztető szöveg automata lejátszására is.

Felhasználási területek:

 • Ügyfélszolgálatok, panaszirodák, segélyszolgálatoknál, ahol törvényi kötelezettség a telefonos hangrögzítés
 • Terméktámogatás és telefonos ügyfélszolgálat minőségbiztosítása

A VoIP SIP hangrögzítés kivételével minden más telefonos hangrögzítéshez kérjen árajánlatot!

Üzenetrögzítés analóg telefonon

telephone, technical support, cisco

Hagyományos telefon üzenetrögzítő funkció többféle, előre konfigurálható üdvözlő, illetve bemondószöveggel, beállítható felvételi idővel.

 • Munkaidőn kívüli időszakok esetében az ügyfelek visszahívást tudnak kérni
 • Közszolgáltatók óraállásainak diktálása

Üzenetrögzítős rendszerhez kérjen árajánlatot!

Bluetooth-os telefonok automatikus hangrögzítése

mobiltelefonok hangrögzítése

Okostelefonon gyakran nem lehet hangfelvételt készíteni a telefonhívásokról és infokommunikációs beszélgetésekről. Az ABSONIC-kal bármely bluetooth-os régebbi, nem okostelefon vagy  okostelefon illetve iPhone hangrögzítése lehetővé válik operációs rendszertől és verziótól függetlenül az alábbi kommunikációs csatornák hangrögzítése:

 • Mobiltelefon hívások
 • Skype, Viber, WhatsApp, Messenger, Telegram, Signal, Zoom stb.

BÁRMELY kommunikációs alkalmazás, amelyhez Bluetooth fejbeszélő használható.

Az általunk ajánlott USB-s DECT fejbeszélő használatával nem kell a számítógép és a telefon Bluetooth hatótávjában tartózkodni, elmehetünk több tíz méteres távolságra is és a falak sem zavarják meg a fejbeszélő működését!

Megjegyzés: A következő esetekben nem szükséges a Bluetooth használata: egyes mobiltelefonok lehetővé teszik a beszélgetések rögzítését letölthető alkalmazásokkal, amelyek az Android verziótól és a készülék típusától függnek (ezt készülékenként kell kipróbálni és eldönteni), de ezek a hangfelvételek is betölthetők és feldolgozhatók később az ABSONIC rendszerben.

URH rádiók hangrögzítése

urh hangrögzítés

Az ABSONIC rendszer maximum 64 URH csatorna egyidejű, automatikus hangrögzítését teszi lehetővé, speciális illesztő adaptereink segítségével. Az URH rádiók hangrögzítéshez kérjen árajánlatot!

Internetes rádió és TV, podcast-ok és videómegosztók hangfelvétele

youtuber, computer, filmmaker

Amikor az interneten nézünk / hallgatunk valamit, akkor a hanganyagok letöltésére általában nincs lehetőségünk. Gyakran a feltöltött videókat / hangfelvételeket néhány hónapon belül törlik. Az ABSONIC-kal lehetőségünk van felvenni, rögzíteni az éppen hallgatott zenét és beszédet, amelyet magán célból bármikor meghallgathatunk a későbbiekben.

Scroll to Top

Kérlek nézd meg az ABSONIC többi szolgáltatását is!

Mikrofonos hangrögzítés
Tárgyalások, értekezletek, előadások stb. rögzítése, megjelenítése, leíratása
➤➤➤
Telekommunikációs hangrögzítés
Analóg telefon, ISDN, VoIP, Skype, Viber, WhatsApp, Messenger, URH stb. rögzítése, megjelenítése, leíratása
➤➤➤
Leiratok készítése
Jegyzőkönyvezés, emlékeztető készítése és formázása hangfelvételekből
➤➤➤
Előadások karakteres megjelenítése
Prezentációk feliratozása előadói nyelven és egy másik nyelvű fordítása is
➤➤➤
Diktáló rendszer
Hangalapú gépelés és diktálórendszer
Egér és számítógép vezérlés beszéddel
➤➤➤
Mozgáskorlátozottak támogatása
Kézhasználatban korlátozottaknak beszéddel történő egér és számítógép vezérlés pl. munkavégzéshez
➤➤➤
Mobil beszélgetések egyedülálló, sokoldalú és profi rögzítése
RECSTATION - földrajzi helytől független összekapcsoló állomás GSM, analóg, VoIP, műholdas beszélgetések rögzítésére
➤➤➤
ABSONIC mobil alkalmazás
Androidos telefonon folytatott beszélgetések és diktálások/megbeszélések rögzítése beszédfelismeréssel / szöveg leírással valamint ennek fordításával is
➤➤➤
Hallássérültek támogatása
Oktatói, előadói beszédek valós idejű, karakteres megjelenítése
➤➤➤
Videó SRT feliratozás
Videó fájlok és Facebook valamint YouTube videók feliratozása
➤➤➤
Biztonsági funkciók
Többszintű hozzáférési jogok beállítása / Adatvédelem erős titkosítással
➤➤➤