smartphone, taking, picture

Autózás közbeni munkavégzés - Földi, vízi, légi járművekben használható diktáló, online beszédfelismerő funkcióval (speech-to-text) is rendelkező beszédrögzítő/kezelő/feldolgozó/továbbító rendszer

Üzletemberek, vezetők, menedzser asszisztensek, titkárok, ügynökök, vállalkozók, köztisztviselők és közalkalmazottak, magánszemélyek, stb egy része idejük kisebb-nagyobb részét autóban töltik, ahol a napi munkájukkal is foglalkozhatnak, különösen a hosszabb útjaikon, melyeknek fontos része a kommunikáció mellett a diktálás.

A gépjárműben történő diktálás és beszélgetés feldolgozásához a következő körülményekkel és feltételekkel kell számolni:

  • A diktálás illetve megbeszélés rögzítése történhet digitális diktafonokra, mobil telefonokra, hordozható számítógépre (notebook-laptop vagy táblagép) vagy autóba beépíthető számítógépekre.
  • A diktálások, megbeszélések rögzítésére használt mikrofonok felveszik az autóban lévő, beszédsávba eső környezeti zajokat is, hacsak a mikrofon és/vagy a diktafon eszközben nincs megfelelő zajkompenzáció. Amennyiben beszédfelismerésre szánják a hangfelvételt, úgy alapvető fontosságú annak megfelelő minősége: zajszűrés, szintkiegyenlítés, visszhang mentesítés stb. Természetesen az általános gépjármű zajok kiszűrése a cél, az extrém zajok (pl. munkagépek stb.) kiszűrése egyedi kezelést igényelhet és nem mindig valósítható meg jó minőségben.
  • A leirat a diktálásra használt eszközön tárolódik, a diktálás után a leirat egy mobil internetes kapcsolaton keresztül automatikusan vagy manuálisan feltölthető (FTP, Google Drive, Mega.nz stb.) szerverre.
  • Beszédfelismerési (speech-to-text) igényű diktálás esetén a beszédfelismerés történhet az autóban lévő eszközön és/vagy a továbbítási célhelyen is
  • A már felismert szöveg az autóban lévő feldolgozó eszközön lehet tárolva és/vagy a hanganyag a mobil internetes kapcsolat útján átküldhető a feltöltési célhelyre is
Scroll to Top Optimized with PageSpeed Ninja